Kurzusok

 • Hibakeresés Docker környezetben

  by Pásztor János 1 Leckék , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A 100% gyakorlati képzés segítségével képes leszel az alapvető Docker specifikus problémák felderítésére és javítására, valamint a konténeren belül, speciális környezetben futó programokkal is meg tudod ezt tenni.

 • Magas rendelkezésre állású virtualizációs és konténer cluster egyszerűen és gyorsan: Proxmox 5.1 és CEPH

  by Czakó Krisztián 1 Leckék , , , , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A Magas rendelkezésre állású virtualizációs és konténer cluster egyszerűen és gyorsan képzésen a Proxmox és a CEPH segítségével tanulsz meg virtuális gépek és konténerek futtatására is tökéletes környezetet készíteni. A CEPH egy kiváló elosztott adattároló-rendszer, mely redundánsan osztja el az adataidat a szerverek között, hogy egyetlen szerver kiesése se okozzon leállást vagy adatvesztést. A Proxmox pedig egy kiváló felület, mely egyszerűvé és gyorássá teszi mind a virtualizációs-, mind a konténer-futtató környezet, valamint a CEPH tároló elkészítését. A képzésen a telepítéstől a virtuális gépek- és konténerek létrehozásáig megtanulsz mindent. Megismered a webes felület és a parancssor használatát is.

 • Hogyan tedd redundánssá a hálózatodat a meglévő eszközeiddel

  by Kósa Ádám 1 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  Hálózati képzés

  arts velünk a képzésen, ahol a szokásos alapossággal és gyakorlati megközelítéssel nekiesünk ennek a fura szerzetnek és minden fajtájának. Hasznos dolog megismerni a redundancia és a rendelkezésre állás nagyapját, tulajdonképpen az első igazi kihívásokat tartogató protokollt. A képzésen gyakorlati példákon keresztül kapsz választ a fenti kérdésekre, miközben alaposan megismered az STP-et elméleti szinten és megtanulod, mit és miért csinálj, hogy a buktatók elkerülésével a legtöbbet kihozd belőle.

 • Hogyan építsünk saját CDN-t?

  by Pásztor János 1 Leckék , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen egy valódi, élő CDN létrehozását tanulod meg, miközben olyan technológiákat sajátítasz el, mint az Amazon Lightsail és az Ansible használata a webszerverek gyors és egyszerű felhúzásához és a Dokcer Compose használata a konténer környezetek elkészítéséhez. A reverse-proxy ezúttal egy Traefik, mely Letsencrypt tanúsítványt kap. Szintén Dockerben futtatva, teljesen automatizáltan. A DNS világszintű, helyfüggő kiszolgálására pedig az Amazon Route53 rendszerét használjuk.

 • Konténerek és virtualizáció egyszerűen: Proxmox 5.1

  by Czakó Krisztián 4 Leckék , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen megismerkedsz a Proxmox haladó telepítésével saját hardveren. A telepítéshez szoftveres RAID-et használsz ZFS alapon. Akár virtuális gépeket, akár konténereket akarsz futtatni, ez a legjobb. Megtanulsz virtuális gépet- (a példa egy Windows 2016 szerver lesz) és konténert (itt egy CentOS-t veszünk példának) készíteni és menedzselni. Nem fogunk megállni a grafikus felület használatánál: ahhoz, hogy biztonsággal üzemeltess egy szervert, minimálisan ismerned kell a motorháztető alatti technológiákat is: egyrészt a Proxmoxnak is van parancsosori kezelése, másrészt a ZFS, KVM és az LXC “gyári” kezelését is illik alapszinten ismerni. A képzésen megtanulod ezeket is, hogy ne kelljen mindig mindenért a webes felülethez nyúlj.

X