Kiemelt képzések

 • Hibakeresés Docker környezetben

  by Pásztor János 1 Leckék , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A 100% gyakorlati képzés segítségével képes leszel az alapvető Docker specifikus problémák felderítésére és javítására, valamint a konténeren belül, speciális környezetben futó programokkal is meg tudod ezt tenni.

 • Magas rendelkezésre állású virtualizációs és konténer cluster egyszerűen és gyorsan: Proxmox 5.1 és CEPH

  by Czakó Krisztián 1 Leckék , , , , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A Magas rendelkezésre állású virtualizációs és konténer cluster egyszerűen és gyorsan képzésen a Proxmox és a CEPH segítségével tanulsz meg virtuális gépek és konténerek futtatására is tökéletes környezetet készíteni. A CEPH egy kiváló elosztott adattároló-rendszer, mely redundánsan osztja el az adataidat a szerverek között, hogy egyetlen szerver kiesése se okozzon leállást vagy adatvesztést. A Proxmox pedig egy kiváló felület, mely egyszerűvé és gyorássá teszi mind a virtualizációs-, mind a konténer-futtató környezet, valamint a CEPH tároló elkészítését. A képzésen a telepítéstől a virtuális gépek- és konténerek létrehozásáig megtanulsz mindent. Megismered a webes felület és a parancssor használatát is.

 • Hogyan tedd redundánssá a hálózatodat a meglévő eszközeiddel

  by Kósa Ádám 1 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  Hálózati képzés

  arts velünk a képzésen, ahol a szokásos alapossággal és gyakorlati megközelítéssel nekiesünk ennek a fura szerzetnek és minden fajtájának. Hasznos dolog megismerni a redundancia és a rendelkezésre állás nagyapját, tulajdonképpen az első igazi kihívásokat tartogató protokollt. A képzésen gyakorlati példákon keresztül kapsz választ a fenti kérdésekre, miközben alaposan megismered az STP-et elméleti szinten és megtanulod, mit és miért csinálj, hogy a buktatók elkerülésével a legtöbbet kihozd belőle.

 • Hogyan építsünk saját CDN-t?

  by Pásztor János 1 Leckék , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen egy valódi, élő CDN létrehozását tanulod meg, miközben olyan technológiákat sajátítasz el, mint az Amazon Lightsail és az Ansible használata a webszerverek gyors és egyszerű felhúzásához és a Dokcer Compose használata a konténer környezetek elkészítéséhez. A reverse-proxy ezúttal egy Traefik, mely Letsencrypt tanúsítványt kap. Szintén Dockerben futtatva, teljesen automatizáltan. A DNS világszintű, helyfüggő kiszolgálására pedig az Amazon Route53 rendszerét használjuk.

 • Konténerek és virtualizáció egyszerűen: Proxmox 5.1

  by Czakó Krisztián 4 Leckék , , , , , , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen megismerkedsz a Proxmox haladó telepítésével saját hardveren. A telepítéshez szoftveres RAID-et használsz ZFS alapon. Akár virtuális gépeket, akár konténereket akarsz futtatni, ez a legjobb. Megtanulsz virtuális gépet- (a példa egy Windows 2016 szerver lesz) és konténert (itt egy CentOS-t veszünk példának) készíteni és menedzselni. Nem fogunk megállni a grafikus felület használatánál: ahhoz, hogy biztonsággal üzemeltess egy szervert, minimálisan ismerned kell a motorháztető alatti technológiákat is: egyrészt a Proxmoxnak is van parancsosori kezelése, másrészt a ZFS, KVM és az LXC “gyári” kezelését is illik alapszinten ismerni. A képzésen megtanulod ezeket is, hogy ne kelljen mindig mindenért a webes felülethez nyúlj.

 • Hogyan készíts magas biztonságú HTTPS szervert?

  by Pfeiffer Szilárd 3 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen megismerkedsz azon biztonsági technikákkal és módszerekkel, amik túlmutatnak a legnépszerűbb - a TLS réteg beállításait - minősítő oldalak (SSL Labs, HTBridge) A+ értékelésén. Mindezekkel a két legnépszerűbb webszervert (Apache, NGINX) párhuzamosan konfigurálva ismerkedhetsz meg, elsajátítva a teszteléshez szükséges eszközök használatát. A képzés részét képezi a régebbi böngészőkkel való kompatibilitás fenntartása, a lehetőség szerinti maximális biztonság elérése mellett, a szerver oldali tanúsítvány hitelességének modern és a kliensek által valóban ellenőrzött módszerének (OCSP stapling) használatáról, az RSA és ECC tanúsítványok párhuzamos használatáról, illetve az illegálisan, vagy véletlenül létrehozott tanúsítványok kezelésének módszeréről (Certificate Transparency).

 • A belső hálózat sebességének növelése meglévő eszközökön I.

  by Kósa Ádám 2 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  Hálózati képzés

  A két részes LAN fejlesztési képzés első alkalmán az etherchannel, LACP és PAgP témakörrel foglalkozol. Ha hálózatos vagy, érdemes benézned, megtanulod az alapokat. Laborban kipróbálunk mindent és elemezzük a látottakat. Ha szerveres vagy, érdemes benézned és megértened, mi történik a drót másik oldalán. Ki tudja, esetleg rájössz mit csinálsz rosszul évek óta.

 • Mitől lesz valóban biztonságos a HTTPS?

  by Pfeiffer Szilárd 4 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  A képzésen megismerkedsz a téma szempontjából releváns fogalmakkal, a két legnépszerűbb webszerver (Apache, NGINX) a témát érintő beállításaival, a tesztelés módszereivel és eszközeivel. Az elhangzottakat elsajátítva képes leszel egy titkosítás nélküli HTTP szerverhez ingyenes (Let’s Encrypt) tanúsítványok (RSA, EC) beszerzésére, a szükséges beállítások megváltoztatására olyan szinten, hogy a legnépszerűbb - a TLS réteg beállításait - minősítő oldalakon (SSL Labs, HTBridge) a legjobb A+ minősítést érhesd el.

 • Out-of-band hálózat-menedzsment

  by Kósa Ádám 3 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  Hálózati képzés

  A képzésen olyan ismereteket szerezel, amelyek birtokában lényegesen gyorsabban, hatékonyabban tudod krízis-helyzetben elérni a hálózat azon részeit, ahonnan információt gyűjthetsz a hiba elhárításához. Akkor is, ha az irodában sem vagy, és még az internet-hozzáférés sem működik.

 • A hálózatok szegmentálásának alapjai

  by Kósa Ádám 5 Leckék , kategóriában 9.700 Ft + ÁFA

  Hálózati képzés

  Két labor áll a rendelkezésünkre, ahol különböző dolgokat konfigurálunk annak érdekében, hogy miden kapcsolódó technológiával tisztában legyél. Megnézzük a tipikus hibákat, kisebbeket és súlyosabbakat egyaránt. Bemutatom, hogy mi az a tipikus hiba, amit sokan elkövetnek és néhányuknak bizony új munkahelyet kell utána keresniük. Sejtheted, hogy egy oktatás a VLAN-okról kicsit messzebbre vezet, mint néhány hálózat beállítása. Természetesen az egyszerű dolgokat is átismételjük, de hamar áttérünk például szolgáltatói hálózatokra, hosting környezetekre, enterprise megoldásokra. Csupa olyan témára, ahol a VLAN-ok használata túlmutat azon, hogy van pár önálló subnet. Elnézve a magyar hosting szolgáltatókat, a többségnek lenne még mit tanulnia a hálózatuk konfigurálása terén.

X