A parancssor hatékony használata oktatóvideó

A Linux rendszereknek alapvető felülete hagyományosan a parancssor, de mára már a Windows szerver is ezzel érkezik. Ha jól tudod használni, messze hatékonyabb bármilyen grafikus felületnél. A hangsúly itt azon van, hogy mennyire vagy otthon ebben a környezetben. Mennyire ismered a shell kényelmi szolgáltatásait, mennyire tudod finomhangolni, hogy ne egy kényelmetlen, fapados valami, hanem a munkádat segítő eszköz legyen.

A gyári bash shell is sok hasznos beállítástl és képességet hoz, de létezik ennél jobb megoldás, mégpedig a ZSH. És itt sem érdemes megállnod annál, hogy lecseréled a parancssort ZSH-ra, ugyanis a gyári beállítás itt is messze van attól, amit el tudsz érni. Ezek nyilván nem érkeznek vele, mert eléggé egyéni az, amire szükséged lehet.

A képzésen megtanulod a ZSH finomhangolását: számos tippet és trükköt kapsz, amiből kiindulva teljesen testre tudod azt szabni. Olyan kiegészítőket ismersz meg, amik jelentősen segítik a munkádat. Ha korábbi képzéseken feltűnt, hogy a parancssorom nem a szokványos kinézetű, nem a megszokott módon “viselkedik”, akkor tudod miről lesz szó. Gondolok itt olyan apróságokra, mint a parancs gépelése közben automatikusan megjelenő lehetséges folytatás, a teljes képernyős keresés a korábbi parancsokban vagy épp a színek beállítása, hogy jobban lásd mi hol kezdődik és végződik. De még arra is képessé teszed a képzésen a shellt, hogy egy git könyvtárba belépve mutassa melyik repónak melyik ágán vagy. A képzésen nem csak a shell extráit és hangolsását, hanem számos apróbb program használatát is megismered, amik gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a munkádat.

A képzés anyaga kezdőként is jól használható és akkor is kapsz hasznos tippeket, ha már profi vagy a témában. A 24 éves mindennapi Linux tapasztalatomat szedtem össze neked, hogy te azonnal tudd használni, ne kelljen évek alatt gyűjtögetned ezeket.

A 100% gyakorlati képzésen az oktató megosztott képernyőjén követed a lépéseket. A beállítások alkalmazásával, a trükkök elsajátításával azonnal hatékonyabban, gyorsabban tudsz a parancssorban dolgozni.

9.700 Ft + ÁFA

Customers' review

Rated 5.00 out of 5 stars
2 reviews
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

2 reviews for A parancssor hatékony használata oktatóvideó

 1. 5 out of 5

  (verified owner)

  Számomra sok újdonságot adott a videó, nagyban megkönnyíti a munkát a konzolon.

  Was this review helpful to you? 0 of 0 people found this review helpful

 2. 5 out of 5

  (verified owner)

  Review titleYour Review

  Was this review helpful to you? 0 of 0 people found this review helpful

Only logged in customers who have purchased this product may write a review.

A parancssor hatékony használata oktatóvideó
Elkészítés éve

Oktató

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 customer reviews )
X