CentOS 7 haladó telepítése

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

CentOS 7 haladó telepítése, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Ha hosszú távon támogatott, nagy megbízhatóságú Linux szerver környezetet keresel, a CentOS jó választás. A CentOS a RedHat Enterprise Linux forráskódjából készül, azzal technikailag gyakorlatilag azonos (a RedHat “branding” kerül eltávolításra). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyamit megtanulsz CentOS rendszeren, azt ugyan úgy tudod alkalmazni RHEL környezetben is, valamint azt is, hogy ami működik RHEL szerveren, az menni fog CentOS-en is.

A megbízható RedHat Enterprise Linux alapok és a CentOS fejlesztői csapata egy kiforrott, megbízható Linux szerver környezetet nyújtanak neked, melyre hosszú távon építhetsz.

Ahhoz persze, hogy valóban hosszú távon jól működő szervered legyen fontos, hogy a telepítéskor már jól készítsd el azt. Egy mai rendszeren alapvető elvárás, hogy legyen RAID (legalább szoftveres, ha hardveres nincs) és a diszkeket dinamikusan lehessen kezelni (LVM rendszer). Ezek helyes használata sok későbbi vesződségtől, leállástól kímél meg téged. Az oktatóvideóból ezek haladó használatát tanulod meg 21 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembertől.

Ha már próbáltál 2 TB-nál nagyobb diszkekre telepíteni CentOS rendszert tudod, hogy akadnak vele gondok, melyet a GPT partíciós rendszer okoz (az MSDOS partíciós rendszere maximum 2 TB-os diszkig működik, felette kötelező az UEFI GPT rendszerét használni). Ennek beállítása a CentOS telepítőben nem triviális sajnos. Az oktatóvideóban részletes útmutatást kapsz ehhez is.

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned, hogy egy hosszú távon megbízható CentOS (vagy RHEL) rendszert telepíts. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatokalapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet telepíted.

Oktató

Elkészítés éve

CentOS 7 haladó telepítése termékről 1 értékelés

  1. Dorogi Zoltán

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…