Cisco tűzfal konfigurálás alapjai I.

(3 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

A képzésen megismered, miben más a hálózatos szemlélet a linuxostól, milyen szempontok vannak az eszköz kiválasztásakor, valamint természetesen a lényeg: megtanulod használni a dobozt, hogy azt csinálja amit mi akarsz.

Want a discount? Become a member.

Először a hibakereséssel kapcsolatos gyakorlati képzésen került elő egy, a korábbiaktól eltérő tűzfal, amikor hirtelen a semmiből előttunk állt egy Cisco ASA. Ráadásul azonnal rejtőzködött is, ahogy transzparens módban szűrte a forgalmat. Láthatóan ez meglepett pár résztvevőt a képzésen, így az ez utáni alkalommal, amikor az alap beállításokat tanultad meg heterogén környezetben (Mikrotik, Linux, IOS, ASA) megint csak ismeretlen játékosként szerepelt.

Volt már tűzfalas képzés, ahol az alkalmazási rétegben működő Palo Alto tűzfalat konfiguráltuk a laborban úgy, hogy az alapvető funkciók mellett szűréseket is tudjon végezni. Korlátoztuk a végfelhasználó facebook elérését úgy, hogy olvasni tudta mások posztolásait, de ő maga nem tudott posztolni – read only facebook, ha úgy tetszik. Valamint tudtunk menet közbeni víruskeresést, futtatható állomány szűrést, phishing oldal szűrést konfigurálni az egész hálózatunknak, akár HTTPS kapcsolatokon belül is. Azt gondoltam, hogy a tűzfalakról annyi elég is, de nyilvánvalóan rosszul gondoltam, hiszen sok helyen nem PA megoldás üzemel. Ismerkedjünk meg tehát egy másik termékkel rendesen, az alapoktól kezdve. Értsük meg, hogy milyen koncepcionális különbségek vannak az egyes tűzfalak között, konfiguráljunk be egyet az alapoktól kezdve.

És ha már itt tartunk, ne álljunk meg ennyinél. Elmerülünk a fejlécekben, megnézzük hogyan módosul a fejléc miközben áthalad az eszközön, miért jó ez, milyen védelmet ad. Megpróbáljuk megérteni, hogy a világ miben több egy iptables szabálynál és milyen védelmi lehetőségeket hagysz ki ha csak a linux világában ismert eszközök állnak rendelkezésedre. Megtanulod a kibontás utáni gyári állapotból felkonfigurálni a Cisco tűzfalad egy valódi eszközzel, laborban, kliensekkel. Megtanulod milyen hibákat követnek el mások – így azokat neked már nem kell.

A képzésen megismered, miben más a hálózatos szemlélet a linuxostól, milyen szempontok vannak az eszköz kiválasztásakor, valamint természetesen a lényeg: megtanulod használni a dobozt, hogy azt csinálja amit mi akarsz.

Oktató

Elkészítés éve

Cisco tűzfal konfigurálás alapjai I. termékről 3 értékelés

 1. Árva Richárd

  Your Review

 2. Hámory László

  Az előadó felkészült, és nagyon jól át is tudta adnia a tudásanyagot.

 3. szantol

  Sziasztok!
  Tetszik, hogy lényeges dolgokat elég alaposan elmond, ezekből sokat lehet tanulni, annak is, aki nem “cisco-zik”. Érdemes megnézni, nem kidobott pénz.

  Viszont. Nem értem miért kell “lenézni” a GUI-t? Én elhiszem, hogy vagány dolog a parancssorban varázsolni, meg hogy megvan a maga romantikája, de egy csomó dolgot sokkal átláthatóbban, könnyebben, gyorsabban meg lehet csinálni GUI-ban. Manapság nem vagyunk rákényszerítve a CLI-re. Persze tudom, hogy pár dolgot csak parancssorból lehet megoldani, pár esetben gyorsabb is lehet a munkavégzés, de szerintem nem ez a többség.
  Sokan talán emiatt félnek tőle, nem akarnak parancssorban matatni. Hozzáteszem, jogosan. Nincs rá idő. Szerintem erre a cisco is rájött, ha el akarnak adni eszközöket (nem csak ISP-nek), nem kellene erőltetni a parancssort. Sokan lehetnek úgy, mint személy szerint én, hogy a munkahelyen a hálózatos tennivalók mellett még ezer más dolgot is kell csinálni, nincs arra lehetőség, hogy alaposan elmerüljünk a cisco CLI-ben.
  Szerintem lehet létjogosultsága egy olyan képzésnek, ami a GUI-t preferálja, és mellette a parancssort is bemutatja, esetleg párhuzamosan. Ezt annak ellenére mondom, hogy azért én még tudom, mi az az MS-DOS 6.22.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…