Diszkek tükrözése két szerver között (hálózaton): DRBD alapok

9.700 Ft + ÁFA

Diszkek tükrözése két szerver között (hálózaton): DRBD alapok, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A magas rendelkezésre állás megvalósításához az adatok rendundáns tárolására is szükség van. Ennek egyszerű és olcsó megoldása a szoftveres RAID1-hez hasonló megoldás, a DRBD, mely ugyan azt végzi, csak két szerver között hálózaton: megadott partíciókon tárol adatok szinkronizálása. Az eredmény: bármely szerver működik, az adatok elérhetőek lesznek.

A megoldás felhasználható pl. redundáns fájlszerver készítésére: ha a fő szerver elromlik, a HA rendszer automatikusan elindítja a szolgáltatást a tartalék szerveren, ahol a DRBD-nek köszönhetően valós, aktuális adatok vannak.
Hasonlóan jól alkalmazhat virtuális környezetek magas rendelkezésre állásának kialakításához is (pl. Xen segítségével valós failover megoldás hozható vele létre).

Amit kapsz 100% gyakorlat: az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…