Docker image készítés és frissítés alapjai

9.700 Ft + ÁFA

Docker image készítés és frissítés alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A modern web alapját a konténerek jelentik. Egy olyan új, pár éves múltra visszatekintő technológiáról van szó, mely pillanatok alatt meghódította a világot. A DevOps szemléletet tökéletesen szolgálja ki, mivel a konténer egyben tartalmazza a fejlesztett kódot és a futtató-környezetet (pl. webszerver és PHP), így a fejlesztő teljesen maga kontrollálja azt, míg az üzemeltetés feladata a konténereket futtató környezet biztosítása és a konténerek összeállítása (utóbbi a fejlesztőket segítve). Ezzel gyakorlatilag megszabadulunk a sehová sem vezető egymásra mutogatástól, ami korábban jellemző volt fejlesztők és üzemeltetők között, amikor a program nem működött.

Ennek a határozottan mindenki számára jobb környezetnek a legnépszerűbb szereplője a Docker. Segítségével egyszerűen és biztonságosan üzemeltethetsz komplex rendszereket is. Nem véletlen, hogy a Google szolgáltatásai is erre épülnek. De ugyan olyan jó kicsiben is.

A Docker használatához van pár alapvető dolog, amit ismerned kell: egyrészt a rendszer működtetését (ha nem csak egy felhő szolgáltató konténer környezetét akarod használni), másrészt a Docker image-ek menedzsmentjét. Az előbbiről a konténer készítés és menedzsment alapjai képzés szól, az utóbbiról ez.

A képzésen megtanulod, hogyan építs fel egy saját Docker image-et, valamint hogyan frissítsd azt. Lépésről lépésre megismered az image készítés lépéseit úgy, ahogy azt a Docker kitalálta: minden egyes szint egy-egy külön image. Kiindulva egy alap Ubuntu 16.04 LTS rendszerből, felépíted rá a webszervert (Apache) és a PHP környezetet (most az egyszerűség kedvéért Apache modulként), majd egy komplett alklmazást is telepítesz, ami a példa kedvéért egy WordPress weboldal lesz, pár egyszerű modullal. Megtanulod azt, hogy az így elkészült image-et hogyan tedd fel a Docker hubra, hogy bárhonnan könnyen elérd, végül pedig az image-ed frissítését is megismered (a belépünk ssh-val és apt upgrade nem a jó megoldás…).

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 22 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…