Sale!

Hálózati alapismeretek – letölthető videók és jegyzet

(3 vásárlói értékelés)

9.700 Ft 1.700 Ft + ÁFA

Ez a változat tartalmazza a jegyzetet és az összes letölthető videó részt egyben.

Want a discount? Become a member.

A hálózat kezelés és beállítás elsőre pofon egyszerű feladatnak tűnik. Nincs benne semmi nehézség. De ez nem jelenti azt, hogy később sem lesz. Ahhoz, hogy jól tudjál hálózatot építeni kellenek az alapismeretek, amik meglepő módon sokaknál kisebb-nagyobb mértékben hiányosak. Az élet sokmindenre megtanít, de van pár alapismeret, aminek birtokában könnyebb lesz a dolgod.

A hálózati alapismeretek képzésen tényleg az alapokat szedtük neked össze. Ezúttal egy rendhagyó közös képzésen Kósa Ádámtól és Czakó Krisztiántól tanulod meg azokat. A képzésen megakpod a szükséges elméleti tudást és a gyakorlati hasznát is. Az elmélet, valamint a Cisco router (IOS) és ASA gyakorlat Ádám asztala, míg ugyanezek Linuxos és MikroTik RouterOS-es megvalósítása Krisztiáné. És persze mindketten hozzáadják a sokéves gyakorlati tapasztalatukból jövő tanácsaikat is.

A téma kisebb-nagyobb része nyilván ismétlés lesz sokaknak, de így rendezetten, összeszedve ezeket eddig még lehet, hogy nem hallottad, így tisztába tesz neked is pár dolgot. Legyen szó a Cisco és a Linux, valamint a MikroTik “világ” eltéréseiről, vagy csak pár elméleti alapról, ami a gyakorlatból tanultak mellől még hiányzott. Szépen sorban végigmegyünk azon, miért és hogyan tervezz hálózatot, hogyan is működik az IP hálózat a gyakorlatban, mire figyelj az IP címek használatakor (pl. netmask, CIDR), mik a privát címek, miért ne használj belső hálózatban feleslegesen nagy tartományokat, miért és hogyan érdemes a DHCP-t használni (és hogyan állítsd azt be az egyes eszközökön), mi is pontosan a címfordítás és miért hívjuk tévesen NAT-nak a PAT-ot és persze a MAC címzés működése sem maradhat ki.

Az ingyenes képzést érdemes elvégezned, ha a fentiek bármelyikére nem tudod gondolkodás nélkül rávágni a pontos választ vagy nem tudod szintén azonnal beállítani azokat a felsorolt eszközök mindegyikén. A képzéssel azoknak segítünk, akiknek kimaradt az elmélet (mert pl. nem iskolában, hanem a való életben tanultak hálózatot beállítani) vagy szeretnék, ha a meglévő tudásuk még biztosabb alapra épülne.

Ez a változat tartalmazza a jegyzetet és az összes letölthető videó részt egyben.

Oktató

,

Elkészítés éve

Hálózati alapismeretek – letölthető videók és jegyzet termékről 3 értékelés

  1. Juhász Kiss András

    Your Review

  2. szabolcs.marossy

    Köszönöm

  3. meszi

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…