Hálózati forgalom szabályozás (QoS) alapjai

9.700 Ft + ÁFA

Hálózati forgalom szabályozás (QoS) alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A QoS rendszer célja, hogy a hálózati forgalomban mindenki pont annyi sávszélességhez jusson, amennyire szüksége van (a lehetőségekhez képest), és minden szolgáltatás jól működjön.

Pl. egy hálózati telefon megoldásnál (VoIP) fontos, hogy a csomagok időben és sorrendben érkezzenek, míg egy letöltésnél (FTP, HTTP) csak az a lényeg, hogy minden megérkezzen. Interkatív kapcsolatnál (SSH, VNC, RDP) fontos a gyors válaszidő.

Ezek biztosítása nem könnyű feladat, főleg akkor ha a vonal erősen terhelt. A megfelelő QoSbeállítások csodákra képesek még ilyen esetben is. Ennek módja az, hogy mindenkinek garantáljuk a számára szükséges minimumot és ha van még szabad kapacitás (mert valaki épp nem használja a neki kiosztottat), akkor azt osszuk el okosan a többiek között.

A hálózati forgalom szabályozás alapjai oktatóvideóból a Linux QoS rendszerét ismered meg ésmegtanulsz egy alap beállítást létrehozni ahhoz, hogy minél gördülékenyebb legyen a neted.

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.