Kisvállalati OpenVPN szerver egyszerűen I.

9.700 Ft + ÁFA

Kisvállalati OpenVPN szerver egyszerűen I., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Egyre több felhasználó szeretne távolról dolgozni, elérni a céges szervert bárhonnan. Legyen egy tárgyaláson, vagy jönnön szabadság közben valami sürgős teendő, fontos, hogy a szerveren tárolt anyagokhoz könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban biztonságosan tudjon hozzáférni. Plusz ha lehet ne kelljen egy újabb jelszót megjegyeznie (úgysem fog), használhassa a szerveren megszokottat.

Az OpenVPN az egyik legjobb és legyegyszerűbb megoldás erre. Minden elterjedt rendszeren használható (Linux, Windows, MacOS, Android, iOS), egyszerű, biztonságos és nem utolsó sorban szinte minden hálózati környezetben működőképes.

A “klasszikus” VPN megoldások nehézkesek vagy nem biztonságosak. Legyen szó az IPSec-ről (NAT esetén problémás, beállítása nehéz) vagy PPTP-ről (NAT-al ennek is meggyűlik a baja, a biztonsága is kérdéses) vagy az SSTP-ről (kevés platformon megy), mindegyiknél van valami “de”. Az OpenVPN az egyetlen megoldás, mely mindenhol működik. Képes UDP-n és TCP-n is kommunikálni. Tökéleesen “él” NAT-olt hálózatokon, nem kell a tűzfalnak speciálisan támogatnia. Sőt, HTTP és SOCKS proxy szervereken keresztül is képes a kapcsolódásra (TCP módban). Plusz minden tekintetben támogatja az IPv6-ot is (tud azon kommunikálni és a VPN-ben is átmegy az IPv6).

A kisvállalati OpenVPN szerver egyszerűen képzés első alkalmán megtanulsz Linux szerverre OpenVPN-t telepíteni és beállítani, hogy a kapcsolódó kliensek teljes értékű tagjai legyenek a belső hálózatnak: belső IPv4 és (ha van) IPv6 címeket kapjanak automatikusan. Mindezt úgy, hogy a belépéshez a meglévő Active Directory szerverre hitelesít, a felhasználóid a megszokott névvel és jelszóval tudnak belépni. A biztonság növelése érdekében azért kapnak egy kulcsot és a belépés csoporttagsághoz kötött.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a HD videót, az elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…