Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan I.

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan I., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Ha kisvállalati szerver megolást keresel nem könnyű megtalálni a megfelelőt. A sokáig egyeduralkodó MS SBS megszűnt, a felhő nem mindenhol jó választás, az alternatív megoldások kavalkádjában pedig nehéz megtalálni a megfelelőt. Ráadásul ezek sokszor bonyolultak, komoly tanulás előzi meg a telepítésüket. Az egyszerű megoldások pedig túlságosan korlátozóak vagy nem ingyenesek.

A Linux Akadémia is sok előadást és képzést tartott már a témában, de annyi a lehetőség és olyangyorsan fejlődik, hogy azzal így sem könnyű lépést tartani. Van ugyan egy 50 órás, minden részletet alaposan tárgyaló oktatóvideó-csomagunk, de ez nem mindenkinek jó. Ha nem akarod a témát ilyen szinten megismerni, csak egy egyszerű kisvállalati szervert szeretnél egyetlen gépen gyorsan összerakni, akkor semmi szükséged az 50 órás tanfolyamra.

Ezért kigyűjtöttük neked a lényeget egy vadonat új (tehát nem az 50 órás anyagából készült) oktatóvideóba: az AD felépítésétől a levelezés és a csoportmunka összehangolásáig azt a tudást, amire feltétlen szükséged van ahhoz, hogy egy ilyen környezetet kialakíts. Ennek elsajátításáhoztöredék annyi idő is elegendő.

Az első részben a Samba 4 aktuális verziójával ismerkedsz meg. Lépésről léésre megtanulod azActive Directory elkészítését, a felhasználók- és csoportok tömeges felvételét (CSV fájl alapján) úgy, hogy mindenki fix azonosítót (UID, GID) kapjon Linux alatt is, mindenkinek az AD-ben legyentárolva a home könyvtára és a shellje. Megismered a felhasználók kezelésének parancssoros módját a samba-tool és az LDAP címtár szerkesztésével, ügyes scriptes trükkökkel, amivel tömegesen tudsz felhasználót módosítani akár meglévő AD címtárban is (pl. UID hozzárendelése mindenkihez). Mindezt az elmúlt hónapok élesben bevezetett szerverein végzett munkánk közben szerzett tapasztalatokra építve.

Erre alapozva a további részekből megtanulsz az AD-s felhasználókkal dolgozó, SSO-t nyújtó levelező szervert készíteni (szintén Debian alapon, Postfixszel és Dovecottal), majd a SOGo és OpenChange rendszerek legújabb változatával komplett webes felületet építesz rá. Mindezt egyetlen szerveren, gyorsan és egyszerűen.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédletszámodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan I. termékről 1 értékelés

  1. ubi

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…