Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan II.

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan II., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan oktatóvideó sorozat első részében megtanultad azActive Directory kiszolgáló alapszintű felépítését Debian GNU/Linux szerveren. Így már van egy működő AD fájl-szervered, amire be tudod léptetni a Windows munkaállomásokat és ahol a felhasználóid tárolhatják a fájlokat.

A második részben a levelező-kiszolgálóval bővíted a szerveredet. A Linux alatt bevált Dovecot ésPostfix szoftverek telepítését és beállítását ismered meg. Megtanulod, hogyan kell ezeket ameglévő Active Directory LDAP kiszolgálóhoz kapcsolni úgy, hogy működjön a Kerberos alapú egyszeri (SSO) és hagyományos jelszavas bejelentkezés is (IMAP, POP3 és SMTP protokollokkal).

Az így elkészített rendszerre épül majd a SOGo és OpenChange rendszer, mely a webes elérés mellett natívan kiszolgálja a Thunderbird/Lightning és Outlook klienseket is.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót, az elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan II. termékről 1 értékelés

  1. ubi

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…