Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan III.

9.700 Ft + ÁFA

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan III., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Tudom, hogy az év vége őrült hajtás az informatikusoknak, én is 21 éve űzöm az ipart. Ilyenkor egy-egy probléma azonnali megoldására van szükség, nincs idő hosszas tanulásra, tanfolyamokra.

Ezért készítettem el a kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan képzést. Ebben a lehető legrövidebb idő alatt megmutatom az azonnal használható, gyakorlati lépéseit egy Linux alapú, licencdíj mentes kisvállalati szerver elkészítésének.

Az első részben metanultad, hogyan készíts Active Directory tartomány vezérlőt és hogyan vegyél fel akár többszáz felhasználót egyszerűen egy táblázat-kezelővel összeállított listából.

A második rész alapján fel tudsz telepíteni egy teljes levelező-szervert, mely szabványos IMAP, POP3 és SMTP szolgáltatásokat nyújt, a felhasználókat pedig az AD tartományba hitelesíti, működik az egyszeri bejelentkezés.

Ebből a részből pedig megtanulod, hogyan bővítsd a rendszeredet egy teljes értékű csoportmunka felülettel, melynek van Outlook szerű webes felülete és amihez a Thunderbird is egyszerűen kapcsolható. Igen, a Thunderbird is teljes értékű csoportmunka kliensként, hogy ne kelljen Office licecneket vásárolnod.

Ezt követően (a következő részből) meg fogod tanulni az Exchange kompatibilis csoportmunka kiszolgáló telepítését és beállítását is. Ez natívan fogja kiszolgálni az Outlook klienseidet MAPI-n keresztül, azaz nem kell a kliens oldalon semmilyen kiegészítő hozzá. Plusz bővíted majd a rendszeredet ActiveSync szolgáltatással, hogy a mobil eszközök is működjenek.

A következő lépés tehát a csoportmunka rendszer elkészítése, melyet ebből az oktatóvideóból tudsz elsajátítani.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót, az elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…