Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan IV.

9.700 Ft + ÁFA

Kisvállalati szerver egyszerűen és gyorsan IV., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A kisvállalati szerverek egyduralkodója évekig a Microsoft Windows Small Business Server volt. A népszerűségének egyik oka az Exchange kiszolgáló volt, mely egy kényelmes, könnyen használható megoldást adott a felhasználóknak. Versenyképes, nyílt forrású alternatívája pedig nem nagyon volt. A különböző alternatívák vagy funkcionalitásban nem vették fel a versenyt, vagy a ényeges funkciók fizetősek voltak.

Az elmúlt években azonban sokminden változott. Elkészült a nyílt forrású Active Directory kiszolgáló (Samba 4) és a szintén nyílt forrású, licencdíj mentes natív Exchange alternatíva, az OpenChange.

Az OpenChange rendszer egy Samba 4 AD környezettel, SOGo csoportmunka rendszerrel ötvözve egy ténylegesen natív Exchange alternatíva. A használatához nem kell a munkaállomáson semmilyen kiegészítő szoftver, az Outlook kliensek Exchange kiszolgálóként ismerik fel. Működik a levelezés, naptár és címjegyzék.

Ebből az oktatóvideóból az ehhez szükséges lépések elvégzését tanulod meg. A korábbi három képzésre építve megtanulod, hogyan telepítsd fel és állítsd be az OpenChange szervert, mely MAPI protokollon kiszolgálja az Outlook klienseket, hogyan bővítsd meglévő SOGo csoportmunka rendszeredet ActiveSync kiszolgálóval, hogy a mobil eszközök is tudjanak szinkronizálni és nem utolsó sorban az Outlook AnyWhere szolgáltatás beállítását is megismered.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót, az elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Ha van korlátlan előfizetésed, ez a képzés teljesen ingyenes számodra, beleértve a videót és extra anyagokat is, melyek a képzést követően lesznek elérhetőek.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…