Kubernetes tanfolyam #10: Biztonság a Kubernetes clusterben

9.700 Ft + ÁFA

A képzésen megtanulod, hogyan kezeld a jogosultságokat a Kubernetes clusterben a beépített authentikációs és authorizációs megoldással.

Want a discount? Become a member.

Jelenleg a clustered biztonságosnak tekinthető. Te vagy az egyetlen felhasználó. Senki más nem tud belenyúlni. Még csak a pod-okat sem látja rajtad kívül más. Te vagy a bíró és a végrehajtó. A rendszer megkérdőjelezhetetlen ura. Isteni hatalommal, amin nem osztozol mással.

Az én-és-csak-én stratégia kiválóan működik, amíg a laptopodon teszteled a rendszert. Megfelel a célnak, ha az csak a tanulás. Abban a pillanatban, amikor “valós” környezetet hozol létre, amiben a teljes cég (így vagy úgy) együtt kell működjön létre kell hoznod és alkalmaznod kell valamilyen azonosító- és hitelesítő stratégiát. Ha kis cégről van szó, ahol csak néhány fő fogja üzemeltetni a clustert működik, hogy mindenkinek azonos jogai vannak. De többnyire nem ez a helyzet. Valószínűbb, hogy a cégedben különböző bizami szintek, eltérő munkakörök vannak. Néhányan csinálhatnak bármit, másoknak korlátozni kell a hozzáférését. Lesznek, akik saját névteret kapnak és nem látnak ki belőle. Lesz, akinek kell jog az éles névtérhez és lesz, akinek csak a fejlesztéshez vagy teszteléshez használt névtérhez kell hozzáférés. A variációk száma végtelen. Ehhez kell egy authentikációs és authorizációs megoldás. Létre kell tudjál hozni az egész clusterre és csak egy-egy névtérre érvényes jogosultságokat.

A képzésen megtanulod, hogyan kezeld a jogosultságokat a Kubernetes clusterben a beépített authentikációs és authorizációs megoldással.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…