Linux felhasználó kezelés alapjai

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

Linux felhasználó kezelés alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A Linux szerverek működésének egyik alapja a felhasználók és csoportok: ez teszi lehetővé, hogy biztonságos rendszered lehessen, ahol különböző jogosultságokat adhatsz különböző embereknek vagy csoportoknak.

A rendszered lelke a “hagyományos” passwd/group fájl alapú felhasználó kezelés: akkor is létezik, ha használsz valamilyen címtárat. Egyszerűbb rendszereknél (kevés felhasználó) tökéletesen elegendő, de bonyolultabb rendszereknél is szükségszerű a léte és az, hogy a működésével tisztában legyél.

Az oktatóvideóból a felhasználó- és jogosultság kezelés alapjait tanulod meg Linux környezetben: azalap felhasználó kezelést. Ezen belül a felhasználók létrehozását, törtlését, csoportok kezelését, a felhasználók és csoportok listázását és alapvető jogosultság váltásokat a sudo és a su segítségével.

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a kiadott parancsokat.

Oktató

Elkészítés éve

Linux felhasználó kezelés alapjai termékről 1 értékelés

  1. Somlay Péter

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…