Magas rendelkezésre állású virtualizációs cluster készítése Xen, DRBD és Corosync segítségével

9.700 Ft + ÁFA

Magas rendelkezésre állású virtualizációs cluster készítése Xen, DRBD és Corosync segítségével, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A magas rendelkezésre állású környezet akkor ér igazán sokat, ha az automatizált: hiba eseténnem neked kell a kiesett szolgáltatásokat kézzel indítanod a tartalék rendszeren, hanem az automatikusan megy.

Különösen igaz ez virtualizációs környezetekre, ahol a szolgáltatások a virtuális gépek. Ha már van egy Xen Hypervisor és DRBD alapú magas rendelkezésre álló környezeted, akkor ebből már könnyen készíthetsz clustert, ahol ha valamelyik szerverrel gond van, az addig ott működő virtuális gépek automatikusan elindulnak a másikon.

Az oktatóvideóból a Xen alapok, a DRBD alapok és a magas rendelkezésre állású virtualizációs környezet oktatóvideókban megtanultakra alapozva megismered a Corosync és Pacemaker cluster rendszerrel megvalósított HA-Cluster megoldást, melyben a Xen virtuális gépeid automatikusan “helyrejönnek”. Mivel a videóban a libvirt rendszeren keresztül kezeljük a Xen virtuális gépeket, az itt elhangzottak könnyedén átültethetőek más támogatott virtualizációs környezetre is (pl. KVM).

A 100%-ban gyakorlatias oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…