MikroTik RouterOS alapjai II: vendég WiFi, VLAN, redundáns internet, tűzfal alapok

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

MikroTik RouterOS alapjai II: vendég WiFi, VLAN, redundáns internet, tűzfal alapok, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Ha otthonra vagy vállalati környezetbe keresel megbízható, jól menedzselhető routert, tűzfalat, illetve WiFi hálózatot szolgáltató eszközt és eleged van abból, hogy a boltban kapható eszközök többsége keveset tud, lassú, valamint nem kapsz hozzá frissítéseket, de nem akarsz egy sokkal drágább eszközbe beruházni, a MikroTik RouterBoard és az azon futó RouterOS megér egy próbát. Ugyan abban az árkategóriában (20-30 ezer forintos eszközök) sokkal többet nyújt, sokkal biztonságosabb és folyamatosan van hozzá frissítés.

A RouterOS alapjai első oktatóvideóban egy ilyen eszközt ismertél meg: megtanultad vele a hálózatod alapvető felépítését, benne két internet szolgáltatóhoz való kapcsolódással, valamint az eszköz kezelésének legfontosabb feladatait.

A MikroTik RouterOS alapjai második oktatóvideóban az ott elkészített eszközöd további hasznos funkciókkal való bővítését ismered meg. Megtanulod, hogyan állítsd be vendég WiFi hálózatot, hogy a vendégek ne a belső hálózatodhoz csatlakozzanak: szeparált VLAN létrehozását és az eszközbe épített WiFi csatolón a virtuális AP létrehozását és beállítását. Ezzel akár további AP eszközökkel bővítve is lehet teljesen szeparált vendég hálózatod. Az első részben megismerted, hogyan kapcsolódj két internet szolgáltatóhoz egyszerre: most megtanulod, hogyan tedd ezt valóban redundánssá: a megfelelő útválasztási (route) és tűzfal szabályok mellett a kapcsolatok ellenőrzésének módját is megtanulod. Végül, de nem utolsó sorban pár alap tűzfal beállítással bővíted a routered, hogy tovább nőjön a hálózatod biztonsága (pl. hogyan tedd automatikusan tiltólistára azt, aki SSH-val akar bejutni hozzád).

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített rendszer beállításainak mentését. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Oktató

Elkészítés éve

MikroTik RouterOS alapjai II: vendég WiFi, VLAN, redundáns internet, tűzfal alapok termékről 1 értékelés

  1. ubi

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…