Natív Exchange alternatíva: OpenChange csoportmunka szerver készítés (2014Q4)

9.700 Ft + ÁFA

Natív Exchange alternatíva: OpenChange csoportmunka szerver készítés (2014Q4), oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A Linux szerverek egyik nagy hiányossága a jó csoportmunka szerver volt. Ráadásul a Microsoft Exchange és az Outlook elterjedésével egy olyan csoportmunka rendszere van szükség, mely ugyan azon szolgáltatásokat nyújtja és az Outlook kliensekkel tudják elérni a felhasználók.

Számos alternatív megoldás létezik, de eddig mindegyikhez kellett valami extra, többnyire a kliens oldalon (kiegészítő, hogy az Outlook tudjon velük kommunikálni), ráadásul ezek a kiegészítők hol működtek, hol nem, amikor új frissítés érkezett az Outlookhoz. Mindezt tetézte, hogy a teljes funkcionalitáshoz licencelni kellett őket. Olcsóbbak voltak, mint az Exchange, de ezekhez is a “zsebedbe kellett nyúljál”.

Mára ez megváltozott: elkészült az OpenChange, mely egy teljesen natív Exchange alternatíva: tökéletesen helyettesíti az Exchange szervert, az Outlook kliensekhez nem kell keigészítő, azok Exchange szervernek ismerik fel és gond nélkül működnek vele. Az OpenChange egy nyílt forrású szoftver, melynek így licencköltségei sincsenek: a teljes funkcionalitás ingyenes a felhasználók számától függetlenül bármilyen célra.

Az OpenChange nem egy “hack”, hanem a hivatalos Exchange protokoll dokumentációk alapján elkészített szoftver, így biztos lehetsz benne, hogy nincsenek rejtett kompatibilitási problémák és az új Outlook verziókkal is működni fog. Az OpenChange alapja az Active Directory tartomány-vezérlőt biztosító Samba 4, valamint a megszokott Linux szoftverek, így a levelezéshez IMAP szervert igényel (azaz ráépíthető a meglévő levelező szerveredre), a címtárhoz és a naptárhoz pedig SQL adatbázisra van szükséged (MySQL vagy PostrgreSQL). Mivel a levelek egy hagyományos IMAP szerveren vannak (célszerűen Maildir formátumban), az erőforrás igénye jóval kisebb, mint az “igazi” Exchange esetén (és sok, nagy méretű levélnél sem lassul be).

Az OpenChange csoportmunka szerver készítés oktatóvideóból megtanulod ennek a rendszernek a telepítését és beállítását a meglévő Samba 4 alapú AD környezetben már működő levelező szerveredhez.

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…