OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan II.

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan II., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Az OpenVPN az egyik legkönnyebben használható, gyakorlatilag minden platformon működő VPN megoldás. Nagy előnye, hogy ha jól állítod be, a legtöbb környezetből működik, még akkor is, ha proxyn keresztül éred csak el az internetet.

Ez utóbbihoz a TCP módot célszerű használni, amely bár lassabb, mint az UDP alapú kapcsolat, de sokkal több helyről működik. Persze lehet a kettőt kombinálni, hogy ahonnan megy, onnan a jobb UDP-s megoldást használod, ahonnan nem, onnan marad a TCP, de legalább tudsz kapcsolódni. És persze van a RouterOS, ami csak TCP-t tud…

A másik probléma, hogy az OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan képzés első alkalmával bemutatott bridge alapú (TAP) módszer nem minden kliensből működik. Tipikus példa az Android. Míg a bridge (tap) csatlakozás a legegyszerűbb arra, hogy a kliens teljes jogú tagja legyen a hálózatnak (erről az első alkalommal részletesen tanultál), a route-olt (tun) esetén egy külön IP hálózatba kerül a kliens. Ez bár kissé bonyolultabb, van pár előnye azon felül is, hogy a csak tun módot ismerő kliensek is tudnak kapcsolódni. Mivel külön IP tartományt kell használj, a tűzfalon könnyebben tudod szabályozni, hogy a VPN-hez kapcsolódó kliensek mit láthatnak a belső hálózatból és fordítva.

A OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan második alkalmán a route-olt (TUN) mód pontos beállítását ismered meg UDP és TCP alapú kapcsolódással.

Oktató

Elkészítés éve

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan II. termékről 1 értékelés

  1. Gombás Arnold

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…