OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan IV.

9.700 Ft + ÁFA

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan IV., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Az interneten a biztonságos kapcsolat alapvetű fontosságú. Ehhez a legjobb megoldás a VPN, mely nem csak egy mobil eszköz esetén hasznos, hanem akkor is, ha a cég két telephelye között kell megoldani a biztonságot. Az OpenVPN egyaránt alkalmas mindkét célra.

Két hálózat összekapcsolására két megoldást is kapsz. Az egyik, ha a két helyen eltérő IP címtartomány van. Ilyenkor az OpenVPN “tun” módját kell használnod, mely “route-olt” forgalmat tesz lehetővé. A képzés első részében ezt tanulod meg. A másik megoldás, ha a két helyen azonos IP címeket kell használj. Ebben az esetben a “tap”, vagyis bridge módra van szükséged. A képzés második fele erről szól.

A képzésen megtanulsz két hálózatot összekapcsolni mindkét módszerrel. Megtanulod az OpenVPN optimális beállítását és a tűzfal megfelelő módosítását, hogy a VPN működjön és a biztonság is megmaradjon.

A képzés segítségével te magad is el tudod készíteni két hálózat biztonságos összekapcsolását, a gyakorlati lépésekhez adott bő magyarázatból pedig megérted mit miért kell beállítani, így nem csak megismételni tudod a látottakat, de szükség szerint módosítani is azt.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 22 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…