RouterOS: hálózatok biztonságos összekötése IPSec VPN- és kliensek kiszolgálása L2TP technikával

9.700 Ft + ÁFA

RouterOS: hálózatok biztonságos összekötése IPSec VPN- és kliensek kiszolgálása L2TP technikával, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Hálózatok biztonságos összekötésére vagy egy hálózat biztonságos elérésére mobil eszközről több jó megoldás is létezik. Ezek közül az egyik legrégebbi és így talán a legszélesebb körben támogatott mód a szabványos IPSec technológia, melyet általában az L2TP (Layer 2 Tunneling Protocoll) egészít ki (főleg Windows rendszereken kedvelt megoldás). Ezek használata esetén biztos lehetsz, hogy minden kliens támogatni fogja külön programok telepítése nélkül.

A MikroTik RouterOS esetén sincs ez másképp: könnyen és gyorsan tudsz egyszerű IPSec beállításokat készíteni, legyen szó két hálózat összekötéséről vagy egy notebook illetve okostelefon vagy táblagép biztonságos távoli elérésének elkészítéséről. Ezek a beállítások működnek akkor is, ha két MikriTok rendszrrel csinálod és akkor is, ha az egyik oldal Windows, Android vagy iOS kliens.

Az egyszerű IPSec megoldás bár alkalmas két, eltérő IP tartománnyal működő hálózat összekötésére, nem megoldás ha a két oldalon azonos IP tartományt kell használni és ezeket egységes hálózatként kezelni. A RouterOS erre is nyújt egyedi megoldást: az EoIP, azaz Ethernet over IPszolgáltatása pofon egyszerűen biztosít teljesen transzparens kapcsolatot két hálózat között. Ezt az IPSec-el kombinálva biztonságosan tudod megvalósítani.

Az oktatóvideóból megtanulod a MikroTik RouterOS IPSec, L2TP és EoIP funkcióinak alapszintű beállítását. Az oktatóvideó segítségével szabványos IPSec technikával megtanulsz összekötni két eltérő IP címmel rendelkező hálózatot, majd EoIP technikával teljesen transzparens ethernet kapcsolatot létesítesz hálózatok között, végül L2TP segítségével biztonságos távoli elérést is megtanulsz beállítani kliens gépeknek (az oktatóvideóból egy Windows munkaállomás beállítását ismered meg).

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és az elkészített konfigurációk mentését (export). Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédletszámodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…