Samba 4 AD menedzsment alapjai

(2 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

Samba 4 AD menedzsment alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A Samba 4-es verziója lehetővé teszi, hogy Linux szerveren teljes értékű Active Directory (AD) kiszolgálót készíts. Tartalmazza a fájl-szerver funkciókat, a tartomány vezérlőt, a DNS-t, Kerberost (SSO) és kiszolgálja a csoport-házirendeket (GPO) is.

A Samba 4 menedzselhető Windowsos, grafikus szoftverrel és a Linuxos parancssori segédprogrammal is. Vannak funkciók, melyek mindkét helyről kezelhetők (pl. DNS, felhasználók) és vannak, amihez kell a Windows GUI (pl. GPO). És persze van, amit csak Linux alatt tudsz elvégezni (pl. megosztások létrehozása).

A Samba 4 és AD menedzsment oktató videóban az alapvető parancssori AD kezelés mellett megtanulod a Windowsos grafikus menedzsment program használatát is. Megismered ezen keresztül a felhasználók-, csoportok- és tartományba léptetett számítógépek kezelésemellett acsoport-házirendek (GPO) elkészítésének és alkalmazásának alapjait is. Ez utóbbival könnyen menedzselheted a Windows munkaállomások beállításait, a vándorló (roaming) profilok alkalmazását, megosztások automatikus csatolását.

A fentieken felül megtanulod, hogyan léptethetsz AD tartományba egy Ubuntu munkaállomást, hogy azon is a tartományban felvett felhasználókkal dolgozhass.

Amit kapsz 100% gyakorlat: az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Oktató

Elkészítés éve

Samba 4 AD menedzsment alapjai termékről 2 értékelés

  1. S. Barnabás

    Your Review

  2. jakusp

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…