Szerver felügyelet alapjai 1.

9.700 Ft + ÁFA

Szerver felügyelet alapjai 1., oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A szerver felügyelet egyik legfontosabb része, hogy tudjál arról, ha valami nem, vagy nem megfelelően működik. Időben értesülj arról, ha valahol például fogytán a diszk hely, vagy túl nagy a rendszer terhelése.

A felügyeleti eszközök abban vannak a segítségedre, hogy ezeket hamarabb tudd, mint a felhasználók.

A felügyeletet bármilyen rendszerről végezheted, függetlenül a felügyelt rendszerek operációs rendszerétől és telepített programjaitól. A szerver felügyelet alapjai oktató videóból az egyik legnépszerűbb megoldás, az Icinga (leánykori nevén Nagios) beállításának alapjait és egyszerű felügyeleti beállításokat tanulod meg. Az Icinga a Nagios “utóda”. A videóból megtanult technikákat ma még jelentős részben Nagios környezetben is alkalmazni tudod, mivel a két rendszer beállítása alig tér el egymástól.

A gyakorlati oktató videón Czakó Krisztiántól tanulhatod meg a sok éves rendszergazdai munkája során megszerzett tapasztalatát. Az egyes funkciókat valós élethelyzetben ismered meg és így azonnal megérted annak hasznát és működését. A példákat az oktató saját maga által készített és üzemeltetett Icinga szerveréről vette.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…