Szerver virtualizáció egyszerűen és gyorsan I: Proxmox 4.1

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

Szerver virtualizáció egyszerűen és gyorsan I: Proxmox 4.1, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Kisvállalati környezetben fontos a költséghatékonyság. A lehető leggazdaságosabban kell megoldani az informatikai feladatokat, erre jut sokszor a legkevesebb pénz. Ez azt eredményezi, hogy a szervernek egyetlen hardver jut, ezen kell megoldanod a tűzfalat, a fájl- és levelező-, esetleg csoportmunka kiszolgálót.

Ilyenkor két lehetőséged van: klasszikus módon egy rendszert készítesz és felvállalod ennek biztonsági kockázatát, vagy virtualizálsz. Az ingyenes megoldások többnyire bonyolultak vagy keveset tudnak, az egyszerűek pedig drágák.

A szerver virtualizáció egyszerűen és gyorsan képzésen egy nyílt forrású, ingyenes megoldás használatát tanulod meg, mely funkcióban is tökéletes egy kisvállalati szerver virtualizációhoz.

A képzés célja, hogy egy teljes környezetet tudjál felépíteni virtuálisan, benne tűzfallal és kisvállalati szerver funkciókkal. Ezen a képzésen az ehhez szükséges virtuális környezet elkészítését tanulod meg: a Proxmox legújabb, 4.1 verziójának haladó telepítését a beépített, ZFS alapú redundáns (RAID-szerű) adattárolás i technika használatával, a rendszered alapvető testreszabását, hogy egy jól működő, megbízható virtuális környezet ed legyen, végül pedig végigcsinálsz egy virtuális gép telepítést is. A képzésen előkészíted a rendszeredet, hogy a tűzfal– valamint kisvállalati szerver készítés képzésen megismert rendszereket egyszerűen és gyorsan fel tudd benne építeni.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót, az elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a jegyzetet minden kiadott paranccsal. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Szerver virtualizáció egyszerűen és gyorsan I: Proxmox 4.1 termékről 1 értékelés

  1. ubi

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…