Szerverek professzionális mentése: a BareOS alapjai

(1 vásárlói értékelés)

9.700 Ft + ÁFA

A képzésen a BareOS alapjait ismered meg. Megtanulod a telepítését és alapszintű beállítását, hogy a mentések elinduljanak az összes szerveredről. Végül megtanulod a mentett adatokat visszaállítani.

[button size=”default” url=”/elofizetes” open_new_tab=”false” text=”Vedd meg előfizetéssel! Olcsóbb!” icon=”” type=”danger” bottom_margin=”5″]

Want a discount? Become a member.

Ha egy adat egy helyen van meg, az nincs meg. Hosszú listát lehet írni az adatvesztés okairól. A felhasználói figyelmetlenségtől, a fájlrendszer-hibákon és zsaroló-vírusokon keresztül a diszkek vagy RAID tömbök meghibásodásáig minden előfordul. Az nem kérdés, hogy az adat el fog tűnni vagy meg fog sérülni, a kérdés csak az, hogy mikor és amikor ez megtörténik van-e olyan külső mentésed, amiből vissza tudod állítani.

Az adatvesztés elkerülésére több jó módszer van, de egyik sem helyettesíti az offsite mentést. Ha nincs egy külső, független helyen is másolat az adataidól, akkor könnyedén előfordulhat, hogy azok végleg eltűnnek. Ha csak az elmúlt pár hétre tekintek vissta, akkor is volt olyan esetem, ahol egy storage hiba miatt a btrfs fájrendszer teljesen összedőlt. Volt benne pillanatkép (snapshot) bőven, így a felhasználói problémát (“eltűnt a fájlom”) könnyen meg lehetett oldani, de amikor a fájlrendszer adta meg magát, az egyetlen használható megoldás a külső mentésből történő visszaállítás volt.

Nagyobb rendszereknél a mentésre a BareOS-t használom. A BareOS a Baculaból származik. Régen a Bacula volt a de-facto standardje a mentésnek, de időközben zárt forrásúvá vált. A BareOS az utolsó nyílt forrású Bacula változatból indult, azóta sokat fejlődött. Gyakorlatilag egy nagyvállalati szintű mentő eszközt kapsz. Lehetővé teszi, hogy az összes rendszeredet egy központilag menedzselt helyről mentsd. Tudsz menteni diszkre és szalagra is.

A képzésen a BareOS alapjait ismered meg. Megtanulod a telepítését és alapszintű beállítását, hogy a mentések elinduljanak az összes szerveredről. Végül megtanulod a mentett adatokat visszaállítani.

Oktató

Elkészítés éve

Szerverek professzionális mentése: a BareOS alapjai termékről 1 értékelés

  1. S. Barnabás

    Your Review

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.