Szerverek professzionális mentése: BareOS haladó beállítása

9.700 Ft + ÁFA

A képzésen megtanulod a BareOS haladó beállításait, a rendszered hangolását, a pillanatkép alapú mentést ZFS, BTRFS és LVM alapú rendszerekhez, a MariaDB/MySQL adatbázis helyes mentését és a webes kezelőfelület beállítását, hogy más is tudja kezelni a mentéseket.

[button size=”default” url=”/elofizetes” open_new_tab=”false” text=”Vedd meg olcsóbban előfizetéssel!” icon=”” type=”danger” bottom_margin=”5″]

Want a discount? Become a member.

Konzisztens mentéshez nem elég a megváltozott fájlokat egyesével menteni. Mi van, ha a mentés közben megváltozik egy fájl? Vagy mi van, ha egy program működéséhez több fájl kell, és a mentésben ez a kettő nem azonos állapotból van? Ahhoz, hogy a rendszered egy pillanatnyi állapotát vissza tudd állítani, azt is kell menteni.

Ennek kivitelezése nem tűnik egyszerűnek elsőre, de nem feltétlen igényel pilótavizsgát sem. A fájlrendszer esetén logikusan a pillanatképekkel kell dolgozni. Feltéve ha a fájlrendszer ezt tudja. A ZFS és a BTRFS ilyenek, így ezekkel “egyszerűbb” az élet. Ha hagyományos fájlrendszert használsz, de van logikai kötetkezelő (LVM), akkor szintén megoldható a feladat. Adatbázis esetén már érdekesebb a mutatvány. A képzésen ezeket (pillanatkép, adatbázis mentése) tanulod meg.

A hatékony mentéshez érdemes a BareOS-t kicsit hangolni. Egyrészt ha diszkre mentesz, felesleges sorban végezni a mentéseket. Érdemes párhuzamosítani. Ehhez viszont a különböző mentéseknek külön fájlokba kell mennie a storage-en. Ennek nagy előnye az is, hogy később könnyen törölheted a régi mentéseket, ami már nem kell. Ezeket is megtanulod a képzésen.

Végül, de nem utolsó sorban a BareOS webes felületét ismered meg, mely egy kellemes, grafikus kezelőfelületet ad, hogy ne csak te, hanem egy erre betanított szakember is tudja kezelni a mentéseket (de főleg a visszaállításokat).

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…