Tartalom szűrés proxy szerveren: Squidguard

9.700 Ft + ÁFA

Tartalom szűrés proxy szerveren: Squidguard, oktató: Gerendás Zoltán

Want a discount? Become a member.

A web böngészést sokszor kell korlátozni. Iskolákban is, munkahelyen is. Vannak oldalak, amit adott intézményből egyáltalán nem szabad elérni és vannak, amiket csak adott időben, pl. munkaidőn kívül.

Erre a feladatra a proxy szerveren végzett szűrés a legalkalmasabb. Erre van több megoldás is. A képzésen az egyik legrégebbi motoros telepítését és beállítását ismered meg, ez a SquidGuard.

A SquidGuard, ahogy a neve is sugallja a Squid proxy-cache szerverhez kapcsolódik. Lehetővé teszi, hogy a Squid minden oldal kiszolgálása előtt megkérdezze, hogy azt az adott pillanaban szabad vagy sem. A SquidGuard pedig a beállítások és a szűrőlisták alapján “válaszol”. Mivel a kérdést a Squid küldi, annak minden előnyét ki tudod használni, így lehetőséged van a titkosított (HTTPS) forgalom szűrésére is.

A képzésen ennek a párosnak a beállítását tanulod meg. Pár szóban előkerül a Squid HTTPS szűrésének beállítása is (ezúttal Ubuntu 16.04 szerveren), majd a SquidGuardhoz a neten elérhető szűrőlistákat ismered meg. A különbségeken kívül a letöltésükről és automatikus frissítésükről is lesz szó. Részletesen megismered a listák alkalmazását és a szűrések időponttól föggő működésének beállítását.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz. A tanultak alapján te magad is be tudsz állítani webes tartalom szűrést.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…