Tűzfal készítés mesterfokon: Zorp-GPL I.

9.700 Ft + ÁFA

Tűzfal készítés mesterfokon: Zorp-GPL I., oktató: Pfeiffer Szilárd

Want a discount? Become a member.

A csomagszűrő tűzfal hasznos és jó, de vannak korlátai. Például képtelen felismerni a protokollt. Így ha a belső hálózat számára elérhetővé teszed a 443-as portot, hogy elérhetőek legyenek a HTTPS szerverek, akkor ha valaki SSH szervert üzemeltet (és üzemeltet) ezen a porton, akkor SSH-zni is fog tudni. Az SSH tippek és trükkök képzés óta pedig tudjuk, hogy ezzel akár IP-csatorna is létrehozható. Ez ellen egy csomagszűrő tűzfal tehetetlen.

Mit lehet tenni? Itt jön a képbe az aktív protokoll elemző tűzfal, melyen nem csak azt állíthatod be, melyik porton, hanem azt is, hogy milyen protokollal lehet kommunikálni. Sőt, még ezen belül is számos korlátozási lehetőség van. A Zorp egy ilyen tűzfal szoftver, a GPL-es változata pedig nyílt forrású és így ingyenes. És persze Linuxon fut.

Az oktatóvideóban a Zorp tűzfalat fejlesztő csapat egyik tagja tanítja meg neked a Zorp GPL telepítését és beállítását. Az első alkalommal a telepítés mellé pár alap szűrés beállítása fér be: aHTTP és az FTP protokollok szűrése, valamint a HTTPS kibontása és a benne lévő HTTP szűrése.

A gyakorlati videó-képzés végére te magad is képes leszel az eddigieknél lényegesen magasabb biztonságot nyújtó tűzfalat készíteni.

A 100%-ban gyakorlatias oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…