Ubuntu 14.04 LTS szerver menedzsment alapjai

9.700 Ft + ÁFA

Ubuntu 14.04 LTS szerver menedzsment alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A szervered hosszú távú, biztonságos és megbízható működéséhez fontos, hogy aztfolyamatosan karbantartsd és felügyeld. Bármilyen célra is készítesz szervert, vannak olyan alap feladatok, melyeket el kell végezni rendszeresen.

Az Ubuntu 14.04 LTS szerver menedzsment alapjai oktató videóból ezeket az alapfeladatokat tanulod meg Czakó Krisztiántól, aki már 20 éve ezzel foglalkozik főállásban.

Ezek a telepítést követő fontos feladatok (pl. frissítések telepítése és ennek automatizálása), acsomagkezelő használata, a rendszerbetöltő (GRUB) alapvető beállítása, a rendszer értesítésekkiküldésének beállítása (menjen a kifelé menő levélküldés a rendszeredből), a szoftver RAIDfelügyeletének beállítása és a logikai kötetkezelő (LVM) alapvető használata.

Ezeken felül megismersz egy gyorsan és egyszerűen telepíthető felügyeleti szoftvert is, mely képes e-mailben jelezni ha valami gond van a rendszereden.

A csomagban megtalálod a 125 perces szerkesztett oktató videót és az extrákat. A videó az oktató gépén rögzített tökéletes hang- és képminőségű felvételből készült. Az extrák tartalmazzák a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését, valamint a kiadott parancsokat.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.