Vállalati levelező-szerver készítése (2014Q4)

9.700 Ft + ÁFA

Vállalati levelező-szerver készítése (2014Q4), oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A vállalati levelezőszerver egyik fontos jellemzője a felhasználók egységes kezelése és az egyszeres bejelentkezés (SSO) támogatása. Beilleszthető meglévő vállalati Active Directorytartományba, így a felhasználók-, csoportok- és e-mail címek kezelése az AD-ben történik (legyen az egy Linux alapú Samba 4 vagy egy Windows szerver).

Természetesen mindezt a megszokott és megbízható Linuxos, nyílt forrású szoftverekkel teszi.

Az oktatóvideól megtanulsz egy kipróbált, megbízhatóan működő vállalati levelező szervert készíteni. Az így elkészített szerver kiváló alapja lehet egy Exchange kompatibilis csoportmunka rendszernek, mely képes az Outlook kliensek natív kiszolgálására. Ezt egy Samba 4 AD tartományvezérlővel kombinálva máris kész az a rendszer, melyre akár régi Windows 2003 szerveredet frissítheted (az AD, a felhasználók és minden más adat megtartásával).

Ebből az oktatóvideóból a meglévő AD-vel együttműködő alap levelező-szerver (SMTP, IMAP, POP-3) elkészítését tanulod meg Ubuntu LTS szerveren az Exim4 és a Dovecot szoftverek használatával.

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…