Vállalati levelező-szerver: vírus- és SPAM védelem alapjai

9.700 Ft + ÁFA

Vállalati levelező-szerver: vírus- és SPAM védelem alapjai, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Egy levelező szerveren elengedhetetlen a levelek vírus- és SPAM szűrése. Ezek nélkül a kéretlen levelek és más támadások tengere érkezne be a felhasználók postaládájába. Senki sem szereti a napját azzal kezdeni, hogy kiválogassa a hatalmas szemét-halmazból a hasznos leveleket.

A szűrésnek sok módja van és még több szoftver áll a rendelkezésedre. Köztük számtalan szabad-szoftver és sok kereskedelmi. A választás nem egyszerű. Itt az sem elhanyagolható szempont, hogy a választott levelező-szerver rendszeredhez mit lehet könnyen és hatékonyan illeszteni.

A vállalati levelező-szerver készítés oktatóvideóban bemutatott környezethez (Exim 4 és Dovecot) is több megoldás jöhet szóba. Az Exim 4 egyik erőssége a hatékony szűrés és a különböző szűrő technológiák támogatása. A vírusvédelem például beépített képessége, csak egy víruskereső kell mellé. Erre a nyílt forrású ClamAV egy kitűnő választás: a vírusok megállításában könnyedén felveszi a versenyt bármely kereskedelmi konkurenciájával.

Hasonlóan egyszerű a SPAM védelmet is beépíteni az Exim 4 rendszerébe, melynek több útja is lehetséges. És ami az egyik hatalmas előnye az Exim alapú szűrésnek, hogy képes a beérkező levelet még átvétel előtt szűrni és ami nem kell azt át sem venni. Ettől kezdve nincs csendben eldobott levél, nincs a felhasználók SPAM mappájába érkező jelölt SPAM áradat (vagyis kevesebb, mert beállítható a köszüb, hogy mit utasítson el és mit engedjen át megjelölve).

A vírus- és SPAM védelem alapjai oktatóvideóból az Exim 4 rendszer összekapcsolását tanulod meg a víruskeresővel (ClamAV) és a kéretlen levél-szűrővel (SpamAssassin), valamint ezen szoftverek alapvető beállítását is megtanulod. Extraként belekerült a Dovecot beállítása, hogy a felhasználók taníthassák a SPAM szűrőt (bayes rendszer).

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…