Webes forgalom szűrése squid proxyval I.

9.700 Ft + ÁFA

Webes forgalom szűrése squid proxyval I., oktató: Gerendás Zoltán

Want a discount? Become a member.

Az internet leggyakoribb használata a web böngészés. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a legnagyobb kockázat, itt éri a levelezés mellett a legtöbb támadás a felhasználók munkaállomását. Régen, amikor kicsi volt a sávszélesség természetes volt a proxy-cache használata, mára ez visszaszorult, pedig még mindig sokat tud lendíteni a felhasználói élményen és nem mellékesen nagyot dob a biztonságon.

Nyilván egyszerűbb egy “SOHO routert” odatenni és had menjen minden, de ez sajnos gyakoran vezet fertőzött gépekhez. Az e-mail vírus- és kártevő szűrése természetes. Legalább ennyire természetes kell legyen a webes tartalomé is.

A szűrés itt több dolgot is jelent egyszerre. Egyrészt korlátozni kell, hogy a felhasználó mikor és mit ér el a neten. Másrészt ellenőrizni kell a hálózatba beérkező tartalmat. A tűzfalad csak az aktív, kívülről a hálózatod felé irányuló támadások ellen véd, de nem sokat ér a bentről netezők figyelmetlensége ellen: és ezt a támadók pontosan tudják, a közvetlen támadás helyett fertőzött weboldalakon keresztül igyekeznek bejutni. Sajnos túl sokszor sikeresen. Ha te nem szeretnél egy ilyen, pl. titkosító vírust terjesztő weboldal áldozata lenni, akkor ez ellen tenned kell.

A Webes forgalom szűrése squid proxyval I. képzésen ennek az alapjait ismered meg. Megtanulod a Squid proxy-cache szerver segítségével korlátozni, hogy melyik munkaállomás mit és mikor érhet el az interneten (IP-, domain-, URL- és idő alapú korlátozás), milyen tartalmakat tölthet le (MIME alapú szűrés, pl. flash tiltása). Végül, de nem utolsó sorban megtanulod a vírus szűrést beállítani, hogy az ismert kártevők ne jussanak el a munkaállomásokig.

A képzés segítségével te magad is el tudsz készíteni egy tartalom szűrő proxy szervert, a gyakorlati lépésekhez adott bő magyarázatból pedig megérted mit miért kell beállítani, így nem csak megismételni tudod a látottakat, de szükség szerint módosítani is azt.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…