Webszerver készítés alapjai: Apache 2.4

9.700 Ft + ÁFA

Webszerver készítés alapjai: Apache 2.4, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

Webszerver készítéséhez egyértelműen az Apache a legnépszerűbb megoldás. Szinte minden webes alkalmazás működik vele, többségük kifejezetten ehhez illeszkedik a legjobban. Aki használt már Apache webszervert, az vagy szereti, vagy utálja, de biztosan lesz róla véleménye.

Sokan vetették a szemére a lassúságát és helyette a sokkal jobb teljesítményt nyújtó nginxet javasolták, nem alaptalanul. Azonban a 2.4-es verzióval ez megváltozott, az Apache teljesítményben is visszavette vezető szerepét. Így jelenleg a legtöbb funkcionalitást, legjobb kompatibilitást a webes alkalmazásokkal és a legjobb teljesítményt is tőle kapod meg. Marad még a biztonság, melyen szintén sokat javítottak, illetve aki eddig is törődött vele, azaz nem csak egy “alap” telepítést használt, hanem foglalkozott a megfelelő beállításokkal, annak eddig is kellőenbiztonságos szervere volt.

Az Apache webszervert lehet szeretni, lehet utálni, a lényeg az, hogy sok esetbenmegkerülhetetlen, vagy ha meg is kerülhető az túl macerás. Ha webszervert akarsz készíteni, az Apache alapjaival tisztában kell legyél. Sokszor akkor is, ha más szoftvert használsz…

A webszerver készítés alapjai oktatóvideóból a legfontosabbakat tanulod meg: a telepítéstől a főbb beállításokon át a virtualhost alapjait és a minimális biztonsági beállítások elvégzését. Többek között egyszerű letöltési sebesség korlátozást, az SSL, azaz a https beállítását saját magával aláírt és “hivatalos” tanúsítvánnyal is, virtualhostonként egyedi tanúsítvány használatot (SNI), a naplózásegyedi beállításait, a GeoIP adatbázisok használatát és egy egyszerű denial of service (DoS) támadás-védelmet tanulsz meg beállítani. Egyszóval el tudsz készíteni egy alap webszervert.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez az oktató sokéves gyakorlati tapasztalatát és hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni, így könnyen bele tudsz nyúlni bárhol, hogy a te saját igényeidhez igazítsd azokat.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet (minden kiadott paranccsal) és az elkészítettkonfigurációs fájlokat. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…