Webszerver készítés alapjai: PHP és MySQL

9.700 Ft + ÁFA

Webszerver készítés alapjai: PHP és MySQL, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A webszervereken a leggyakoribb alkalmazás nyelv a PHP. A weboldalak jelentős része ebben készül, ha webszervert készítesz, szinte biztosan szükséged lesz a PHP-re és a MySQL-re.

Egy LAMP környezetet többféle képen össze lehet rakni, a kérdés csak az, melyik nyújt valóban jóteljesítményt és kellő biztonságot.

A webszerver készítés: MySQL és PHP alapjai oktatóvideóban a korábbi videóból megismert Apache 2.4 szerverre építve egy tipikus LAMP környezet másik felének (MP) elkészítését tanulod meg. Ezúttal a MySQL alapszintű beállítását és a PHP5 futtató környezet létrehozását ismered meg lépésről lépésre.

A PHP5 esetében két jó megoldás is van: a klasszikus Apache modul és a FastCGI csatolón keresztül működő, jobb teljesítményt és nagyobb biztonságot nyújtó környezet. Az oktatóvideóbólmindkettőt megismered.

Végül “teszt” gyanánt feltelepítünk és beállítunk egy phpMyAdmint is, hogy a MySQL-hez legyen egy webes felületed és lásd, hogy az elkészült PHP környezet működőképes.

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez az oktató sokéves gyakorlati tapasztalatát és hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni, így könnyen bele tudsz nyúlni bárhol, hogy a te saját igényeidhez igazítsd azokat.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet (minden kiadott paranccsal) és az elkészített konfigurációs fájlokat. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…