Webszerver készítés: PHP és Apache biztonságának növelése

9.700 Ft + ÁFA

Webszerver készítés: PHP és Apache biztonságának növelése, oktató: Czakó Krisztián

Want a discount? Become a member.

A webszervert üzemeltetők rémálma a betörő, aki lecseréli a weboldalakat, ellopja a bizalmas adatokat. Különösen kellemetlen, ha egy általad üzemeltetett szerveren az egyik ügyfél “gyengébb” PHP kódja miatt egy másik ügyfél adataihoz férnek hozzá, mert ugyan azon felhasználóval (www-data) érhetőek el a fájlok és a PHP is az ő nevében fut.

A webszervered biztonságán nagyon sokat tudsz javítani. Ezen lehetőségek egy része egyszerű, másik része komoly időt és energiát igényel tőled. Az egyszerű megoldásokat mindenképpen érdemes beállítanod, már ez jelentősen növeli a rendszered biztonságát. A többi majd jöhet utána.

A PHP és Apache biztonságának növelése oktatóvideóból ezen alapokat tanulod meg. A PHP önmagában sem a biztonságáról híres, itt érdemes kezdenünk. Első és legfontosabb lépés, hogyminden virtuális host önálló Linux felhasználóval fusson, az egyes PHP értelmezők ne lássák a többiek adatait. Ezt a korábban már beállított FastCGI megoldásnak köszönhetően egyszerűen el tudod érni. A második lépés a Suhosin kiegészítő használata (igen, a legújabb PHP-hoz is van) és megfelelő beállítása. Itt már kicsit izgalmasabb a helyzet, ha a PHP alkalmazások működőképességét is fent kell tartani (és nyilván igen).

Az oktatóvideóból a fent leírt megoldásokat lépésről lépésre megtanulod, sok-sok magyarázattal, gyakorlati tapasztalatból merített tippel kiegészítve. Végül pár szóban az Apache biztonságának növelésére is kapsz néhány egyszerű tippet (ez a nehezebb téma, bővebben egy külön videóban lesz róla szó).

A gyakorlati videón az oktató megosztott képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez az oktató sokéves gyakorlati tapasztalatát és hasznos tippeket kapsz, így a végére nem csak lemásolni tudod a lépéseket, hanem érted is mit, miért kell csinálni, így könnyen bele tudsz nyúlni bárhol, hogy a te saját igényeidhez igazítsd azokat.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet (minden kiadott paranccsal) és az elkészített konfigurációs fájlokat. Az oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszereden dolgozol.

Oktató

Elkészítés éve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…